Boten aan land

Kaptan Yarkin en Musandira, einde seizoen

Na een bijzonder lang en vooral een heel vol seizoen liggen de Flaka boten weer op het land. Omdat we zogenaamde 'zacht' houten boten hebben, is onderhoud ieder jaar nodig. Het hele (!) schip wordt van binnen en buiten gelakt en geverfd. Dat heet 6 lagen, dus 6 keer van binnen en van buiten alles lakken, de buitenkant verven en anti fouling, een speciale verf voor onderwater, aanbrengen.

Vakantie tijd voor de Crew

Nu er weer tijd is gaan onze crew en onze kapiteins eerst genieten van een welverdiende vakantie. De hele maand december zijn ze lekker vrij om samen door te brengen met hun gezin of misschien wel zelf lekker even weg te gaan. Een paar van onze crewleden is druk met het bouwen van hun eigen huis, 2 kapiteins gaan een weekje naar Nederland en Duitsland.

Werk na de vakantie!

Kaptan Yarkin en Musandira aan land

Kaptan Yarkin en Musandira aan land

In januari gaat de crew alweer beginnen met de schepen om ervoor te zorgen dat ze begin April weer helemaal klaar zijn. Alles schoon en gelakt, alle zeilen gerepareerd, motoren onderhoud en alles wat er verder bij komt kijken.

Met de koks wordt een speciaal kookprogramma gedraaid om na de winter weer met de meest verrassende gerechten te kunnen komen. Het beloofd een mooi jaar te worden!