Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-146EJ)200.jpg
Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-573EJ)100.jpg
Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-753EJ)200.jpg
Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-662EJ)200.jpg
Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-245EJ)100.jpg
Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-732EJ)100.jpg
Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-146EJ)200.jpg

En wie zijn wij?


Met z'n drieën een super team!

SCROLL DOWN

En wie zijn wij?


Met z'n drieën een super team!

wat maakt flaka zo uniek?

Want u wilt natuurlijk wel de beste keuze maken!

 • Langst bestaande zeilrederij in Turkije - sinds 1980!

 • Nederlandse eigenaren en management ter plaatse

 • Dus vooral doen wat we beloven, geen fantasie verhalen

 • Zeilen, zeilen en zeilen! Met crew die dat ook kan!

 • Uitgevoerd door Nederlandse ervaren wereldzeilers

 • Eigen schepen (niet ingehuurd of van Turkse eigenaren)

 • De beste prijs/kwaliteitsverhouding

 • Service ter plaatse, dus geen Turkse sub-eigenaar

 • Wij kennen de omgeving echt, omdat we er zelf zeilen

 • Alles inclusief! (..dus geen verassing achteraf)

 • 100% klant tevredenheid

 • Financieel zeer gezond bedrijf

 • Alleen geselecteerde agenten - partners

 • Grondlegger van Sailing Blue Cruises in Bodrum

 • Aanvullende extra diensten bij te boeken

 • Persoonlijke service en aandacht

 • Bij calamiteiten iemand die je eigen taal spreekt

 • Sociaal Verantwoord Ondernemingsbeleid

Wie zijn wij?

Flaka Sailing wordt gerund door Edith en René, 2 ervaren zeezeilers die vanaf 2004 ruim acht jaar op hun klassiek zeiljacht Alondra hebben gewoond. In deze jaren zijn zij in 2007 naar Thailand gezeild waar hun dochtertje Devi aan boord geboren is. In 2011 besloten ze al zeilend, met hun dochtertje aan boord, terug te willen keren naar de Middellandse Zee. Turkije werd welbewust gekozen als uitvalsbasis "Het land van de Gastvrijheid.."

In deze jaren hebben René (schipper, kok) en Edith (zeiler, host) zelf zeilvakanties verzorgd voor zeil liefhebbers.  De Turkse en Griekse kust is al jarenlang hun thuis. Door er zelf te varen en bijna alle Griekse eilanden wel te hebben bezocht, weten ze als geen ander waar het mooi is. En welke route bij welke groep past. Bovendien kennen ze de Turkse kust van Istanboel tot aan Iskenderun. Zo weet je zeker dat je op de allerleukste plekjes komt, niet geïnstigeerd door wat voor en (lokale Turkse) eigenaar misschien wel het gemakkelijkst is.

Door onze ervaring...

 • Zie je de mooiste plekken in de omgeving

 • Krijg je de beste en vooral persoonlijke service

 • Betaal je niet meer dan nodig voor je Top Vakantie

 • Creëren we een unieke prijs/kwaliteitsverhouding

We kennen het verschil tussen 'unieke beleving en op avontuur' en 'achter de massa aan'. Dat laatste willen we namelijk nadrukkelijk NIET!
Ons doel is een Zeilvakantie voor jou op top niveau voor een betaalbare prijs


grondlegger van blue cruises

Flaka is opgericht in de jaren 80 door kapitein Mehmet Yavas en is daarmee inmiddels het oudste Zeil-Cruise bedrijf van Bodrum in Turkije. In de jaren zestig voer hij al met zijn zeilboot langs de Turkse kust. In die tijd ook ontstond zijn idee om ooit de mooiste zeilschepen van de Turkse zuidwestkust te bezitten en met buitenlandse gasten te varen. Hij wilde ze te vertellen over Turkije, hoe goed het leven aan de kust is. Hij wilde ze de kracht laten voelen van, zoals Mehmet het noemt, de “Barefuss holiday” de “Blote voeten vakantie…”

Inmiddels is Mehmet met pensioen (al komt hij regelmatig nog even bij René en Edith langs) en probeert hij zo af en toe zichzelf nog aan te bieden als "invaller - voor als het nodig is".

Mehmet, Gestopt met het werk | Zijn passie leeft voort!

Edith en René, ervaren wereld zeilers

René en Edith, die permanent in Bodrum wonen, hebben enkele jaren geleden het stokje van de 'Blue Cruise Grondlegger" overgenomen. In hun dagelijks leven zorgen zij zelf voor hun schepen en bemanning. Ze komen al meer dan 25 jaar in Turkije en hebben ruim 8 jaar op hun eigen klassieke zeilschip gewoond en gereisd.

Bij de overname hebben ze plechtig moeten beloven dat het “Barefuss holiday” concept zou blijven bestaan. Mehmet: "Het lopen op het teakhouten dek met je blote voeten doet je snel alle beslommeringen van alle dag vergeten en kun je genieten van het zeilen, het eten, een drankje en het bij elkaar zijn..."

Juist daarom wilden we alleen Flaka verder voortzetten en geen enkel ander bedrijf. René: "Geen zorgen dus Mehmet, komt goed!".

sinds 2010 ook erkend reisorganisatie

Sinds 2010 heeft Flaka zich als officieel lid aangesloten bij Tursab (Turkse Vereniging van Reisbureaus). Iets wat Flaka tot een van de erkende touroperators maakt binnen de Turkse en internationale reiswereld.

Dit lidmaatschap, aangevuld met de jarenlange opgedane ervaring ter plaatse van Edith en Rene, maakt Flaka een uniek bedrijf dat aanvullende service kan (en volgens de wet) mag bieden.

Denk aan vluchten, extra week vakantie, hotel overnachting, transfers, rondreis aansluitend aan de cruise.... of wat je verder ook maar wenst.

Gegarandeerd goed dus!
De Flaka vlag, Hier waait 'ie voor!

Blauw | Kleur van de Zee     -     Rood | Kleur van Passie     -     Goud | Kleur van Top Kwaliteit


Flaka Turizm Turizm ve Ticaret Ltd Sti

Eskicesme Mah. Safak Sk. OSK no. 26 - Bodrum Tr

Bodrum Tic. Sicil No: 1639 - KDV: 3880034265

Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-573EJ)100.jpg

Zeilen!!!


Zeilen!!!


Omdat er niks mooiers is!

TOTALE ONTSPANNING

Zeilen is een vriendelijke wijze van vakantie vieren. Een manier van verplaatsen en nieuwe plekken ontdekken zonder bovendien het milieu te belasten (wist je dat we hierdoor maar een minimale 'footprint' achter laten?) Bovendien zorgt het voor een ongekende ontspanning zonder vervelende bijgeluiden.

Tijdens je zeilvakantie varen we niet op de motor maar zoveel mogelijk echt zeilend. Zodra je de haven uit bent wordt, als het maar enigzins kan, de zeilen gehesen. Onze schepen zijn er speciaal voor gemaakt en onze crew krijgt de allerbeste opleiding. Als enige in Bodrum zijn we Nederlandse eigenaren met een leven aan zeilervaring en dus trainin we onze crew. Een geruststellende gedachte.

Ontdek de zeiltips van Rene

Wil je meer weten over zeilen? Rene heeft als wereldzeiler enkele tips & trics voor je op een rijtje gezet!

Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-753EJ)200.jpg

Sociaal verantwoord ondernemen


Sociaal verantwoord ondernemen


omdat het niet alleen gaat om geld verdienen

Mens- en Milieuvriendelijk omdat...

We echt geloven dat dat belangrijk is. Flaka Sailing leeft een groene uitstraling na met respect voor mens en milieu. Een sociaal gezicht naar de omgeving en de crew is voor ons van groot belang. Alle zeilschepen zijn bijvoorbeeld uitgerust met zonnepanelen maar ook zwart watertanks en pompen dus geen vuil water uit op zee. Maar er is veel meer. We leven een gouden regel na: iedereen, dus ook onze Crew moet het fijn vinden om samen met ons te werken aan de unieke beleving voor onze gasten. En daar leggen wij de basis voor.

Dus Vaste crew, het hele jaar in dienst

Onze medewerkers zijn het hele jaar door, ook in de winter (en dat is hier zeker niet gebruikelijk) bij ons in dienst. Op deze wijze willen wij bijdragen aan een stabiel familie-inkomen en zorgen we voor een goed sociaal beleid met een brede uitstraling in de directe omgeving van onze mensen. Het zorgt voor rust en vertrouwen en geeft een extra stimulans ons allerbest te kunnen doen.

Ook is er voor de Crew een uitgebreid trainingsprogramma om de veiligheid en kwaliteit te vergroten. Zo weet je zeker dat je veilig op vakantie gaat.

De extra kosten hiervoor willen we graag maken om een goede basis te hebben voor het voeren van een Sociaal Verantwoord Bedrijfs-beleid. Vaste medewerkers leveren immers ook zekerheid. Zij zorgen immers in de winter voor ‘hun’ schip waar ze in de zomer ook op varen. Flaka: Wij en onze Crew, samen. 

Lokaal ondernemerschap

We kopen we zoveel mogelijk bij lokale boeren (organisch) onze verse producten. Groenten, fruit, vis en vlees worden bij lokale boeren, de visser en de slager gekocht. Zo draagt Flaka bij aan de lokale welvaart en het welzijn van de mensen die er wonen. Bovendien smaken deze super verse producten het lekkerst en weten we zeker dat de basis voor het koken perfect is! Een paar producten halen we van nog dichter bij huis. Familie van onze crew levert waar mogelijk onze eigen Olijfolie en Olijven. Mmm...Heerlijk!

Een vakantie met ons onbetaalbaar?

We geven graag iets van onze welvaart weg

Er zullen mensen zijn die onze website bezoeken en wegdromen bij het zien van zo’n fijne vakantie maar het eenvoudig weg niet kunnen betalen. Het blijft dan vooral een droom. Toch? Misschien wel niet. Soms heb je het moeilijk. Soms lacht het leven je gewoon even niet toe. Voor die mensen wil Flaka Sailing ook graag dat er een droomvakantie is en daar dragen we graag ons steentje aan bij.

Ben je een gescheiden ouder met kinderen en kun je je een reis als deze niet veroorloven? Heb je net je baan verloren en groeien de kosten nu even de pan uit maar wil je graag komen zeilen? Ben je door ziekte overmand en zonder werk komen te zitten? Is je salaris echt niet voldoende? Kan je kind zonder extra verzorging misschien wel niet mee? Zomaar wat voorbeelden die ons aanspreken.

Vertel ons je verhaal

Schrijf Flaka Sailing in een email je verhaal en wij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien betaal je een gedeelte naar vermogen (zo kunnen we nog meer mensen helpen), misschien betaal je wel niets. We selecteren ieder jaar een aantal mensen die (gedeeltelijk) op kosten van Flaka Sailing naar Turkije mogen komen, om met ons een weekje te komen zeilen. Zo maar. Omdat we geloven in een mooie vakantie waarvan we iedereen willen laten genieten. Ook als het soms thuis een beetje tegen zit.

Elke boeking bij Flaka Sailing helpt dus

En voor al onze andere gasten die dit lezen, hopen we dat het je inspireert en je misschien wel een beetje bij wilt dragen aan het zeilen voor het goede doel. Door te komen doet je dat. Wij reserveren van iedere boeking een klein deel om dit mogelijk te maken en doen de rest er zelf graag bij. Doen dus!

Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-662EJ)200.jpg

'The Crew'


Onze Sterkste schakel...

'The Crew'


Onze Sterkste schakel...

maak kennis met onze crew

Flaka Medewerkers gaan voor 100%

De Flaka organisatie bestaat uit vaste medewerkers, allemaal uit de buurt van Bodrum. Geboren zeilers en verliefd op de zee.

Naast een gedegen zeiltraining allemaal gecertificeerd in onderdelen als hygiëne, service, maar ook brandbestrijding en eerste hulp. Iedere winter scholen we waar nodig onze mensen bij en worden aspecten van het zeilen met gasten verder uitgewerkt.

Met de Chefs maken we in de winterperiode een speciaal kook programma, waarbij we de koks hun eigen ideeën laten inbrengen. De koks zijn daarom trots op hun werk en maken van koken hun passie. Dat is in het resultaat te merken. Wat is er belangrijker dan plezier hebben in het werk?
Iedere week worden gerechten uitgedacht en geprobeerd. En reken maar, dat proef je!

Flaka-Sailing-food.jpg

Wil je alvast wat zelf oefenen in de keuken? Hier volgen enkele receptjes van onze bemanning...

Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-245EJ)100.jpg

De mooiste herinneringen


Volg je favoriete vakantie hier!

De mooiste herinneringen


Volg je favoriete vakantie hier!

Overal en nergens...

Je bent altijd op de hoogte


Instantly... on instagram 

De Mooiste foto's bij elkaar, verzameld via ons, onze crew en natuurlijk ook door jou..!


Flaka Rocks... the sea!

De Flaka Spotify playlist! Hierin staan al onze favoriete zeilvakantie-zomer-nummers!

 

Heb je heimwee naar je vakantie afgelopen zomer bij Flaka? Luister dan alle zomerhits terug op de Summer 2018 playlist!  

Mis je nog liedjes uit jouw zeilvakantie? Voeg ze gerust toe aan onze playlist. Hoe doe je dat? Volg de openbare Summer playlist. Hierna kun je ook jouw Flaka Summer liedjes aan deze lijst toevoegen! Simple as that en.. we willen ze allemaal!


Twitter de... tweeeet!

Ben je actief op Twitter? Ook daar is Flaka Sailing te volgen! 

Facebook Fabs...

Ongetwijfeld volg je onze bezigheden al via facebook. Zo niet? "Like" onze pagina en je blijft bij van onze nieuwtjes!


Flaka-Sailing-_-The-Blue-Cruise-Specialist-WEB150-732EJ)100.jpg

Uit oude doos


Uit oude doos


een kijkje in de "oude doos" vol reis herinneringen

Hier vind je wat super leuke foto's van heden maar vooral wat jaartjes terug, toen Edith en Rene nog aan boord van ons schip Alondra woonden en zo over de wereld zeeën voeren. Van Kroatië naar Griekenland, en alle eilanden die daarbij horen. Ieder hoekje van Turkije, langs Cyprus, Syrië, Libanon, Israël, Egypte, door het Suez Kanaal naar Jordanië, Soedan, Eritrea, Jemen, Oman, India, naar de Malediven, Sumatra, Phuket, Thailand, Maleisië.... en weer terug! Dwars door Piraten gebied!

 

Onuitputtelijke Passie voor zeilen

René is zeiler vanaf geboorte en inspireert dagelijks zijn medewerkers en gasten met zijn passie. Hij nam deel aan tal van regatta's, waaronder bijv. de KingsCup (Thailand), de Spetses Classic Yacht Race (Greece), de BodrumCup (Turkije). Als fervent wedstrijdzeiler stond zijn team diverse keren op het podium, niet zelden als winnaar (o.a. KingsCup '09 - Bodrumcup winnaar 2012, 2015, 2016 en 2017!)