Tja, al weer zo één die altijd voor blije gezichten zorgt. Lekker zeilen, heerlijk blauwe zee, ergens aankomen en dan heb je trek. En dan komt Edith plotseling naar buiten met een heerlijke Tonijnsalade. Of het staat als welkom snack al op de tafel bij jullie ontvangst aan boord. Of natuurlijk thuis... Tip voor Oudjaar Avond?
Super lekker fris, smaakt heerlijk bij de borrel en je kunt er geen genoeg van krijgen.

Ingrediënten:

Blikje tonijn (Ja, lekkerder is vers maar die kun je niet altijd kopen en vangen gaat alleen hier op zee. Als je geluk hebt.)

  • Rode ui
  • Paprika
  • Dille
  • Bosui
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Zeezout!
  • Peper
  • (en een klein scheutje Cognac of Whiskey. Ja, met drank wordt alles lekkerder!)
  • Citroen partjes los

Tonijn in een kom. De mayo en gesnipperde ui, klein beetje rode paprika, dille en ketchup lekker luchtig mixen. Niet helemaal tot moes! Naar smaak de andere ingrediënten toevoegen. Maal zeezout (geen gewone zout!) over de mix. Voeg als laatste een heel klein scheutje sterke drank toe, zoals bijv. Wishkey of Cognac. Bosuitje er over heen snipperen , citroen partje erbij serveren, op een broodje of toastje serveren en Yes, Klaar!

(wat er over is lekker op een schaaltje met wat losse geroosterde broodjes, komt gegarandeerd op!)

"Afiyet Olsun", aldus Edith. (= eet smakelijk).