Tja, al weer zo één die altijd voor blije gezichten zorgt. Lekker zeilen, heerlijk blauwe zee, ergens aankomen en dan heb je trek. En dan komt Edith plotseling naar buiten met een heerlijke Tonijnsalade. Super lekker fris en je kan er geen genoeg van krijgen.

Ingrediënten:

Blikje tonijn (Ja, lekkerder is vers maar die kun je niet altijd kopen en vangen gaat alleen hier op zee. Als je geluk hebt.)

  • Rode ui
  • Paprika
  • Dille
  • Bosui
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Zeezout
  • Peper
  • (en een klein scheutje Cognac of Whiskey. Ja, met drank wordt alles lekkerder!)
  • Citroen partjes los

Tonijn in een kom, en met de mayo en gesnipperde ui, klein beetje rode paprika, dille en ketchup lekker luchtig mixen. Niet helemaal tot moes! Naar smaak de andere ingrediënten toevoegen en als laatste een heel klein scheutje sterke drank. Bosuitje er over heen snipperen , citroen partje erbij serveren, op een broodje doen en Yes, Klaar!

(wat er over is lekker op een schaaltje met wat losse geroosterde broodjes, komt gegarandeerd op!)