Dit gerecht zit eigenlijk standaard in ons Flaka menu. De super lekkere paprika’s die je hier kunt kopen zijn zo lekker van smaak dat ze gewoon niet kunnen ontbreken. Als je dus aan boord komt heb je geluk. Je gaat ze proeven. Zelfs als je misschien niet zo van paprika's houdt, zul je dit lekker vinden.

Hier komt ’ie!

De gevulde Paprika kan worden bereid met rijst (pilav) of met Bulgur een graansoort gemaakt van hele of gebroken Tarwe. Dolma betekent letterlijk gevuld in het Turks. Dit keer vullen we de dolma met Bulgur ipv rijst.

Bereiding:

Was de paprika's in zout water en snijd het kapje eraf, verwijder de vliezen en de zaden en droog de paprika's af met een doek. Vermeng 300 gram gehakt met water, een eetlepel tomaten puree, peterselie, bulgur, theelepel met zout en peper en vul de paprika's met behulp van een lepel of gewoon met de hand.

Neen een diepe kom en vermeng het gehakt, 1/4 deel Van de tomatenpuree, peterselie, bulgur, 1 theelepel zout en peper en vul de paprika’s met dit mengel.

Kook wat water in de water koker en doe de dolma’s in een pan. Giet het water voorzichtig in de pan. Zorg de het water een vingerkootje boven de dolma’s uitsteekt. Plaats een bord op de dolma's dat ze niet gaan verschuiven en daarop de deksel. Kook het eerst op hoog vuur totdat het begint te koken en daarna op laag vuur. Circa 30 minuten of iets lager na 30 minuten controleren of het zacht is.

"Afiyet Olsun", aldus onze Kok (=eet smakelijk)