Bij veel gerechten, en zeker aan boord is een lekkere knoflooksaus onontbeerlijk. Door de jaren heen aan boord en de honderden BBQ’s (van de Griekse stranden, via de woestijn in de Rode zee, op het strand in Uligamo in de Malediven, Phuket tot aan de onbewoonde eilandjes in de Straat van Malakka in Maleisië) die Edith en ik hebben gedaan is er een super lekkere saus ontstaan die we je niet willen onthouden. Honderden mensen hebben gevraagd naar het recept. Vaak met de hand even opgeschreven, nog vaker verteld maar nu hier op de site!

Het begint allemaal zo:

Zelfgemaakte Mayonaise
Mayonaise maak je aan boord of thuis makkelijk zelf. 2 Eidooiers scheiden, met een eetlepel azijn en een eetlepel mosterd mixen, dan langzaam terwijl je mixt olie toevoegen, net zo lang totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Beetje witte peper erbij, en eventueel nog verder met azijn en mosterd op smaak brengen. Lekkerder wordt mayonaise niet!!

Aan de mayonaise voeg je het liefst een stevige yoghurt toe die je er met een lepel doorheen klopt. De verhouding moet je een beetje proeven maar half yoghurt, half mayonaise werkt prima.

Snipper een ui, héél fijn en die er ook door. Dan Knoflook. Een teentje of 4, 5. Niet tegek, de smaak gaat er echt wel in. Daar peper uit de pepermolen, witte peper, beetje mosterd en wat verse kruiden zoals tijm on bieslook in. Woepieeee! Klaar!