Bij veel gerechten, en zeker aan boord, is een lekkere knoflooksaus onontbeerlijk. Deze super lekkere saus is ontstaan tijdens de jaren dat Rene en Edith's zelf nog aan boord van Alondra woonden.

Uiteraard was de saus van de partij tijdens de talloze BBQ’s op o.a. Griekse eiland strandjes of langs de Turkse kust, de talloze woestijn strandjes in de Rode zee landen (Sudan, Eritrea, Egypte), op Uligamo strand (Malediven), de mooie plekjes rond Phuket tot aan de onbewoonde eilandjes in de Straat van Malakka in Maleisië. Steeds opnieuw werd deze saus weer vers gemaakt. Snel klaar en vaak als eerste op. Veel medezeilers hebben gevraagd naar het recept. Vaak met de hand even opgeschreven, nog vaker verteld maar nu hier op de site!

Het begint allemaal zo:

Mayonaise maak je aan boord of thuis makkelijk zelf.
Scheidt 2 eidooiers, mix dit met een eetlepel azijn en een eetlepel mosterd. Voeg vervolgens langzaam olie toe terwijl je mixt, net zo lang totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Doe er een beetje witte peper erbij. Breng de saus tot slot nog verder op smaak met azijn en mosterd. Lekkerder wordt mayonaise niet!!

Voeg aan de mayonaise het liefst een stevige yoghurt toe die je er met een lepel doorheen klopt. De verhouding moet je een beetje proeven maar half yoghurt, half mayonaise werkt prima.

Snipper een ui héél fijn en meng die er ook door. Dan Knoflook. Een teentje of 4, 5. Maak het niet te gek, de smaak van knoflook mengt echt wel in de saus. Toto slot peper uit de pepermolen, witte peper, beetje mosterd erbij en wat verse kruiden zoals tijm of bieslook.

Woepieeee! Klaar!

"Afiyet Olsun" ...aldus Kok Rene (=eet smakelijk)