Simpel recept lekker op een toastje of stokbrood. En op het water smaakt het dubbel lekker...

Ingrediënten:

5 gekookte eieren of 4 grote gekookte eieren. Zelfgemaakte Mayonaise. Mayonaise maak je aan boord of thuis makkelijk zelf. 2 Eidooiers scheiden, met een eetlepel azijn en een eetlepel mosterd mixen, dan langzaam terwijl je mixt olie toevoegen, net zo lang totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Beetje witte peper erbij, en eventueel nog verder met azijn en mosterd op smaak brengen. Lekkerder wordt mayonaise niet!!

Een halve theelepel kerriepoeder. Iets minder dan een halve theelepel met tuinkruiden basilicum, peterselie en rozemarijn. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Bereiding:

Kook de eieren ongeveer 7 minuten voor een harde dooier. Laat de eieren schrikken door ze onder koud water te houden en pel de eieren. Doe ze in een  diepe kom en prak ze samen met een eetlepel mayonaise, meng de kruiden er doorheen en breng op smaak met zout en peper.

"Afiyet Olsun", aldus onze Kok. (= eet smakelijk).