Ingrediënten:                                         

 • 4 aubergines
 • Peper (vers)
 • peterselie
 • zout
 • 5 el olijfolie
 • 400 gram kalfsgehakt
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook
 • 2 blikken tomaatblokjes 400 gram
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl tijm
 • 4 vleestomaten, ontveld en uitgelekt, in schijven
 • 4 groene puntpaprika’s                                                                

Musakka is een voormalig Ottomaans gerecht en gemaakt door het volk. Musakka betekent waterig in Ottomaans Turks als en wordt gekookt met veel water. De Griekse variant heet ook al Mousaka, als schrijf je anders en gebruiken ze daar veel als basis aardappel. Beetje anders en toch een gerecht met dezelfde herkomst.

En zo maak je het ..

Je snijdt de aubergines in plakken snijden en met zout bestrooien en na 30 min goed afspoelen en droogdeppen.

Ondertussen in koekenpan 2 el olijfolie verhitten en aubergineplakken al omscheppend 5 min. bakken. Mocht het nodig zijn voeg je een beetje extra olijfolie toe. vervolgens op keukenpapier laten uitlekken.

De Saus:

1 el olijfolie verhitten, ui en uitgeperste knoflook op middel – matig vuur 15 min. bakken. Vervolgens het gehakt toevoegen en rul bakken. Voeg de tomaatblokjes, zout, zwarte peper, kaneel en tijm toevoegen en vergeet de peterselie niet.

Zo  laten inkoken tot een dikke saus. Zet de oven op 180°C en laat deze goed op temperatuur komen. Leg de plakken aubergine in ovenschaal. Je doet de saus over aubergines en daarop leg je de schijven tomaat & paprika’s. 1 el olijfolie erover sprenkelen en zo 20 minuten laten bakken.

Heerlijk als eenpans hoofdgerecht!