Bodrum cup 2015 - Kampioen!

Flaka’s Alondra weer de beste

Evenals in 2014 was het zeilschip Alondra van Flaka Sailing ook dit jaar weer de beste van alle deelnemers in de Bodrum Cup. Deze prestigieuze zeilwedstrijd, al voor de 27e keer in en rond Bodrum gehouden, is de graadmeter voor de zeilvaardigheden van de schippers van de traditionele zeilschepen om en rond Bodrum. Met een deelname van meer dan 70 houten schepen en meer dan 1000(!) bemanningsleden uit het circuit was het een van de grootste evenementen van de afgelopen jaren.

Alondra vecht zich terug

Na een aanvankelijk moeilijke start in de eerste wedstrijd met slechts een 7e plek werd in de tweede wedstrijd meteen vanaf de start een goede positie ingenomen. Ondanks de harde wind en met snelheden van bijna 11 knopen was een 2e plek daarmee een feit. En het ging alleen maar beter. In wedstrijd 4 en 5 werd glansrijk gewonnen waarmee het kampioenschap overduidelijk binnen was. Schipper René: “Het waren zware dagen, vooral vanwege de harde wind waarmee we tegen die enorme schepen van wel 35 meter fors in het nadeel waren maar we hebben fantastisch gezeild. De Crew, waarvan er sommige al een paar jaar meezeilen hebben het fantastisch gedaan en de boot heeft het prima gehouden”.