Lokaal eten - lokale markten en boeren, olijfolie van het land van de crew

Lekker eten met de beste ingrediënten uit eigen tuin, zoveel het kan. Flaka maakt veel werk van het allerlekkerste eten aan boord en dat begint natuurlijk met de beste ingrediënten. Onze groenten kopen we allemaal bij lokale boeren die we één keer in de week op de markt van Ortakent bezoeken en een aantal producten komen van de familie van onze eigen crew. Een aantal van hen heeft eigen olijfbomen waar we dus de lekkerste olie en olijven van kunnen krijgen. Ook produceren zij bijvoorbeeld boter, yoghurt  en kopen we van een ‘oom’ de zelf gevangen Oktopus!  

Ongekoeld aan boord

Onze groenten komen ongekoeld van de boer naar de markt en vandaar naar de boten toe.  Dat wil zeggen dat wanneer wij ze aan boord nemen, alles voor de eerste keer de koeling in gaat. Dat zorgt ervoor dat temperatuur schommelingen in het transport zijn uitgesloten, en de groenten het langste vers blijven. Goed bewaard, gemakkelijk een week!

Lokaal inkopen steunt de kleine producent

Om de lokale en vooral kleine leveranciers zo veel mogelijk bij te staan koopt Flaka vooral daar in waar we denken een bijdrage aan juist deze mensen te kunnen geven. Veel extra werk waar we graag onze tijd insteken. Niet alleen helpen we er direct deze mensen mee, we zijn ook nog eens verzekerd dat we super producten krijgen, onbespoten en zo van het land. Daarmee begint het bereiden van de beste gerechten.