Veel gestelde vragen

Heb je na het doorlezen van onze website nog een vraag? Bekijk dan onderstaand even de veelgestelde vragen. 

 

+ WAAROM IS FLAKA SAILING ZO BIJZONDER?

Flaka is een klein bedrijf geleid door een gepassioneerd Nederlands stel met eigen schepen, en daarin zijn we uniek. Geen hoge overhead. Vakanties voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien zeilen we, en dat kunnen onze collega’s je niet altijd beloven. Je zeilt mee op een traditioneel schip en met een uitstekende verzorging door een zeer toegewijde crew die er alles aan doen om het jou en je medereizigers naar de zin te maken, onvergetelijk.

Apparatuur aan boord oa:

Gratis, de hele dag(!) 12/220 volt electriciteit, Airco (op Kaptan Yarkin), CD, I-Pod, GRATIS WIFI, Inverter 2500 watt, Diesel Generator 10 KW, 3000 L vers water, 1000 L diesel, 15 HP bijboot, Snorkel en Vis gerei, complete navigatie set, weer stats, VHF radio, Epirb, Sat Phone, Ais en EPIRB.

+ WAAROM EEN SCHIP HUREN OF MET ONS MEEZEILEN?

Iedereen kan bij ons op vakantie komen! Bent je met een groep? Dan is een eigen schip al snel voordelig en heb je wat meer vrijheid. Ben je alleen of met een klein gezin? Geen zorgen, wij delen het schip zo in dat je raakvlakken hebt met de rest van de gasten.

Ook organiseren we speciale één-ouder weken waar de kinderen direct dus ‘vriendjes’ maken en waar jij als ouder ook vakantie hebt!

+ WAAR VAREN WE HEEN?

Omdat we de omgeving kennen als geen ander, ben je verzekerd van de allermooiste plekjes. We varen naar kleine eilanden, mooie plaatsjes, afgelegen strandjes, genieten van de natuur, ontmoeten lokale bevolking, zien we opgravingen, en gaan we uit eten in de lekkerste (lokale) restaurantjes. We brengen je net even verder… en daar dan nog voorbij!

+ KAN IK MIJN TELEFOON GEBRUIKEN AAN BOORD?

Ja, dat kan. Alhoewel we ons afvragen of je er na twee dagen aan boord nog aan denkt, kun je jouw telefoon/tablet of laptop normaal gebruiken en opladen. Het kan zijn dat we een uurtje of wat op zee moeten overbruggen van de ene plaats naar de andere. WiFi aan boord is er gratis, 3 uur per dag, om de rust te bewaren. Voor noodgevallen beschikken we over een satelliet verbinding met internet.

Wees wel voorzichtig met laptops, tablets en telefoons aan boord. Ze kunnen niet zwemmen...

+ MOET IK ZEILERVARING HEBBEN?

Nee, in het geheel niet. Je crew vaart het schip zonder hulp. Je zit niet in de weg en je hoeft niets. Alleen lekker genieten. Als je iets van zeilen of varen wilt weten, legt de crew het graag uit.

Wanneer je een ervaren zeiler bent, dan geven we de touwtjes graag uit handen en kun je natuurlijk op eenvan onze schepen sturen!

+ IS ZEILEN GEVAARLIJK, EN MET KINDEREN?

Nee, niet. We zouden jou en/of je kinderen nooit in gevaar brengen.

Wij zijn zeer ervaren en kijken dagelijks naar de te varen routes en het actuele weer. Onze schepen zijn veilige schepen, met alle voorzieningen die je mag verwachten.

Voor kinderen geldt, wij instrueren iedereen uitgebreid, zorgen ervoor dat kinderen altijd veilig zijn. We betrekken ze bij de reis. Als nodig met een zwemvest (aan boord) en de crew houdt ze daarnaast ook in de gaten. Vergeet niet, we hebben met onze eigen dochter Devi (febr ’09) jaren aan boord geleefd en ook onze crew zeilden al met honderden kinderen van alle leeftijden, zonder één enkel incident.

+ HEB IK VACCINATIES NODIG VOOR EEN ZEILVAKANTIE BIJ FLAKA SAILING?

Voor het gebied waarin wij zeilen niet. Vooraf even informeren bij je arts, kan natuurlijk altijd. Alle gebruikelijke - en ook een paar minder gebruikelijke - medicijnen voor de meest voorkomende (ziekte)gevallen en ongelukken zijn aanwezig aan boord.

Medicijnen zijn in Turkije en Griekenland overal (goedkoop) in apotheken te verkrijgen.

+ WORD IK ZEEZIEK TIJDENS EEN ZEILVAKANTIE?

Nee, normaal gesproken niet. We plannen routes zorgvuldig en vermijden hoge golven. Het schip kan scheef gaan, maar zelfs dat kunnen we beïnvloeden. Mocht je jezelf zich toch oncomfortabel voelen, dan hebben we goede tips om je beter te maken en je op je gemak te stellen. Don’t worry.

+ WAT KOST EEN VAKANTIE BIJ FLAKA?

Omdat we geen dure overhead hebben en de schepen ons eigendom zijn, betaal je bij ons niet meer dan nodig. All-inclusive, dus crew en alle extra’s erbij!

Kijk op de pagina 'wat kost het' voor meer informatie.

Mocht je alleen zijn of met z’n tweeën, dan kunnen we je een ‘meezeil’ week aanbieden voor een special prijs! Let wel op. Wij hebben voorwaarden die gelden voor het boeken bij Flaka Sailing. Op verzoek sturen wij je graag een exemplaar van deze voorwaarden toe.

+ IK WIL GRAAG OP VAKANTIE BIJ FLAKA, HOE REGEL IK DAT?

Vul het boekingformulier in en vermeld de datum waarop je graag wilt komen.

Wij sturen je alle informatie en beantwoorden alle vragen die je hebt.

Je ontvangt tevens een rekening waarvan 30% van dat bedrag als aanbetaling geldt, waarmee je jouw zeilvakantie bij Flaka Sailing direct bevestigt. Het restantbedrag dient 6 weken voor vertrek worden voldaan. Duidelijk en simpel!

+ WAT BRENG IK MEE AAN BOORD?

Geen koffers! Breng zachte (weekend)tassen mee. Koffers nemen veel plaats in. Pak vooral licht. De zomers in Turkije en Griekenland zijn hier warm en lichte kleding is perfect. In het voor- en najaar kun je ook een sweater of jack meenemen. Voor de rest; zonnebrand, en misschien een zwem- of duikbril. Snorkel spullen zijn aan boord. Handdoeken en bedlinnen zijn ook aan boord!

 

 IK HEB NOG EEN ANDERE VRAAG... .

Vul dan eventjes het contactformulier in, stuur ons een email of neem telefonisch contact op via +31 (0)20 261 4620.


We zijn niet alleen blij om je vragen te mogen beantwoorden, we vinden het ook leuk om met je in contact te zijn.
En onthouden: geen enkele vraag is ‘raar’ of ‘dom’. Iedere vraag is even belangrijk voor ons!