omdat het niet alleen gaat om geld verdienen

Mens- en Milieuvriendelijk omdat...

We echt geloven dat dat belangrijk is. Flaka Sailing leeft een groene uitstraling na met respect voor mens en milieu. Een sociaal gezicht naar de omgeving en de crew is voor ons van groot belang. Alle zeilschepen zijn bijvoorbeeld uitgerust met zonnepanelen maar ook zwart watertanks en pompen dus geen vuil water uit op zee. Maar er is veel meer. We leven een gouden regel na: iedereen, dus ook onze Crew moet het fijn vinden om samen met ons te werken aan de unieke beleving voor onze gasten. En daar leggen wij de basis voor.

Dus Vaste crew, het hele jaar in dienst

Onze medewerkers zijn het hele jaar door, ook in de winter (en dat is hier zeker niet gebruikelijk) bij ons in dienst. Op deze wijze willen wij bijdragen aan een stabiel familie-inkomen en zorgen we voor een goed sociaal beleid met een brede uitstraling in de directe omgeving van onze mensen. Het zorgt voor rust en vertrouwen en geeft een extra stimulans ons allerbest te kunnen doen.

Ook is er voor de Crew een uitgebreid trainingsprogramma om de veiligheid en kwaliteit te vergroten. Zo weet je zeker dat je veilig op vakantie gaat.

De extra kosten hiervoor willen we graag maken om een goede basis te hebben voor het voeren van een Sociaal Verantwoord Bedrijfs-beleid. Vaste medewerkers leveren immers ook zekerheid. Zij zorgen immers in de winter voor ‘hun’ schip waar ze in de zomer ook op varen. Flaka: Wij en onze Crew, samen. 

Lokaal ondernemerschap

We kopen we zoveel mogelijk bij lokale boeren (organisch) onze verse producten. Groenten, fruit, vis en vlees worden bij lokale boeren, de visser en de slager gekocht. Zo draagt Flaka bij aan de lokale welvaart en het welzijn van de mensen die er wonen. Bovendien smaken deze super verse producten het lekkerst en weten we zeker dat de basis voor het koken perfect is! Een paar producten halen we van nog dichter bij huis. Familie van onze crew levert waar mogelijk onze eigen Olijfolie en Olijven. Mmm...Heerlijk!

Een vakantie met ons onbetaalbaar?

We geven graag iets van onze welvaart weg

Er zullen mensen zijn die onze website bezoeken en wegdromen bij het zien van zo’n fijne vakantie maar het eenvoudig weg niet kunnen betalen. Het blijft dan vooral een droom. Toch? Misschien wel niet. Soms heb je het moeilijk. Soms lacht het leven je gewoon even niet toe. Voor die mensen wil Flaka Sailing ook graag dat er een droomvakantie is en daar dragen we graag ons steentje aan bij.

Ben je een gescheiden ouder met kinderen en kun je je een reis als deze niet veroorloven? Heb je net je baan verloren en groeien de kosten nu even de pan uit maar wil je graag komen zeilen? Ben je door ziekte overmand en zonder werk komen te zitten? Is je salaris echt niet voldoende? Kan je kind zonder extra verzorging misschien wel niet mee? Zomaar wat voorbeelden die ons aanspreken.

Vertel ons je verhaal

Schrijf Flaka Sailing in een email je verhaal en wij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien betaal je een gedeelte naar vermogen (zo kunnen we nog meer mensen helpen), misschien betaal je wel niets. We selecteren ieder jaar een aantal mensen die (gedeeltelijk) op kosten van Flaka Sailing naar Turkije mogen komen, om met ons een weekje te komen zeilen. Zo maar. Omdat we geloven in een mooie vakantie waarvan we iedereen willen laten genieten. Ook als het soms thuis een beetje tegen zit.

Elke boeking bij Flaka Sailing helpt dus

En voor al onze andere gasten die dit lezen, hopen we dat het je inspireert en je misschien wel een beetje bij wilt dragen aan het zeilen voor het goede doel. Door te komen doet je dat. Wij reserveren van iedere boeking een klein deel om dit mogelijk te maken en doen de rest er zelf graag bij. Doen dus!