Turkije en griekenland

 


Ontdek de mooiste zeilgebieden in Turkije en Griekenland!

We varen in de meest ongerepte baaien en komen in de leukste steden. Het vertrekpunt voor onze vakanties is in de meeste gevallen de stad Bodrum. Deze stad staat bekend als een toeristische attractie in het zuiden van Turkije, waar het geweldig winkelen is in het oude centrum en waar u de beste Turkse restaurants vindt ....
 

Het vaargebied van uw blauwe cruises.

We varen langs de Turkse kust van Gekova en Hisaronu of in combinatie met een overtocht naar de Griekse eilanden zoals Rhodos, Simi, Kos, Kalymnos of Patmos. Mogelijkheden zijn er genoeg. Laat je verrassen door de lange ervaring van de zeilploeg en Edith en René. We gaan in ieder geval niet het pak achterna zitten. We hebben geen overeenkomsten met restaurants en rondleidingen en dus om u de beste plekken te bieden. Gegarandeerd. Altijd speciaal en altijd iets nieuws. De route is elke week anders, wat leuk is voor jou maar ook voor de bemanning. Vraag naar de route in de week dat u wilt komen!

Als u het hele schip huurt, exclusief voor een groep? Dan kun je natuurlijk ook een bestemming kiezen. U vraagt, wij varen! Maar we kunnen u ook een advies geven, afhankelijk van wat u wilt, want er zijn zoveel mooie dingen in Turkije en Griekenland!

Bezienswaardigheden Bodrum

Het gebied waarin we leven en varen heeft een rijke historie en biedt voor de cultuurliefhebbers voldoende bezienswaardigheden.  Bodrum Castle, het Bodrum Amphitheater, de authentieke Windmolens, het mausoleum Harlicarnassus en niet te vergeten Epheses zijn dichtbij en bijzonder de moeite waard. Wie weet een reden om aan een extra hotel overnachting te denken?

De haven van Bitez

Onze boten hebben als standaard ligplaats het kleine, knusse badplaatsje Bitez. Dit low-profile toeristisch deel van Bodrum heeft een gezellige boulevard met talloze winkeltjes, strandtentjes en restaurantjes.

Omdat het in een nog open omgeving, vol natuur ligt, is het weg van de warme, klamme havendrukte van Bodrum en is er zelfs op de warmste zomerdagen nog een lekker briesje. Bovendien is het er niet zo luidruchtig als in het drukke centrum van Bodrum. Wel zo lekker als je de laatste avond ook nog wilt slapen. Dit alles zorgt voor een onbekommerd vakantiegevoel.

Mocht je toch graag toch nog een bezoekje aan Bodrum centrum willen brengen? Geen probleem, dit ligt op maar een paar km afstand en met zo'n tien minuten ben je er al.

Bodrum - Griekenland

Wekelijks kun je bij ons voor een Griekenland Zeilweek kiezen. Maar ook als je als groep je eigen schip hebt kun je voor een reis maken naar de nabijgelegen Griekse eilanden. Het is super leuk om juist de verschillende culturen zo naast elkaar te zien. Simi met zijn bekende en misschien wel mooiste stadsgezicht van heel Griekenland. Of Kalymos als top 5 bestemming voor klimmen in de wereld, Leros met z'n prachtige art-deco stad, Lipsi waar je de mooiste natuur tegen komt of Arki met misschien wel het kleinste dorpje en haven in Griekenland. En Patmos natuurlijk waar Apostel Johannes de Openbaring opschreef. Het fantastische klooster en de 365 kerken op dit kleine eiland zijn een 'must see'!

Een bezoek aan Eiland Nisyros

Een bezoek aan Eiland Kalymnos

Wilt u met ons een andere route bespreken? Laat het ons weten. Edith en René hebben bijna alle Griekse eilanden bezocht en kunnen je er alles over vertellen!